Vinterkonsert i Näshulta Kyrka

Vinterkonsert 26/1 kl 16.00 med Nyköpings Kammarkör. Den här gången sjunger kören i Näshulta kyrka, Eskilstuna. Kören kommer att sjunga Vivaldis Gloria samt verk av Knut Nystedt, Ola Gjeilo och Karin Rehnqvist

Förutom kören deltar sångsolisterna Helena Lontos och Maria Samuelsson, Carina Rastevall på flöjt samt organisten Staffi Lontos. Dirigent är Ingrid Falk.

Välkomna!

Snart dags för Trettondagskonsert

Knappt har vi hunnit genomföra årets julkonsert på Culturum innan det är dags att blicka fram mot nästa föreställning. Redan strax efter nyår är det dags igen, nu med en Trettondagskonsert i Alla Helgona kyrka den 6 januari 2019 klockan 18.00.

Det har gått några år sedan Nyköpings kammarkör senast sjöng i Alla Helgona. Nu ser vi fram mot ett efterlängtat återseende!

Nu siktar vi mot julkonserten

Det blev en fin konsert i Lunda kyrka den 28 oktober, mycket välbesökt.

Nu siktar vi fram mot nästa konsert, det vill säga Nyköpings kammarkörs traditionella julkonsert.
Dags alltså att boka in söndagen den 9 december, den andra advent, klockan 17.00. Liksom förra året äger konserten rum på Culturums stora scen. Välkomna!

Höstglöd med Nyköpings Kammarkör

Nu närmar sig höstens konsert med Nyköpings Kammarkör. Med verk av bl a Antonio Vivaldi, Knut Nystedt och Karin Rehnqvist blir det musik som andas höst, lugn, värme och eftertanke.

Förutom kören deltar sångsolisterna Helena Lontos och Maria Samuelsson, Carina Rastevall på flöjt samt organisten Staffi Lontos. Dirigent är Ingrid Falk.

Hjärtligt välkomna till Lunda kyrka söndagen den 28 oktober klockan 18.00.

Fri entré. Konserten är ett samarrangemang med Kiladalens församling, Svenska kyrkan.

Spännande höst med Nyköpings Kammarkör


Verk av Antonio Vivaldi, Gabriel Fauré och Nils Lindberg är några exempel på vad som finns med på repertoaren när Nyköpings Kammarkör nu inleder höstterminen.
I november blir det höstkonsert och i december körens traditionella julkonsert.
Sugen på att vara med och sjunga?
Kom och se hur det går till hos oss – den 3 och 10 september har vi Öppet hus i församlingshemmet invid Prosten Pihls gård.
Tid klockan 19.00.

Hjärtligt välkommen!

Avlsutningskonsert

Den 3 juni har Nyköpings Kammarkör och Katrineholms Kammarkör avslutningskonsert efter ett givande samarbete under våren. Platsen är Musikens Hus i Katrineholm, tiden 16.00.

Södermanlands Nyheter har skrivit ett reportage om körernas samarbete, det kan du läsa här.

Den 6 maj hade vi tillsammans med Katrineholms Kammarkör konsert på Culturum i Nyköping. Då skrev Fride Janssons den här recensionen.

Släpp sångerna loss

Välkommen till en spännande konsert som vi kallar ”Släpp sångerna loss – det är vår”. Du hör och ser Nyköpings Kammarkör som aldrig förr……tillsammans med Katrineholms dito dessutom !

På  Culturum Nyköping söndagen den 6 maj kl. 17.00

 

Väldigt välkomna!

”Släpp sångerna loss”

 

Heldagsrepetition för båda körerna i gamla tingshuset.

Under vårens projekt med konserterna “Släpp sångerna loss” har Nyköpings kammarkör etablerat ett givande samarbete med Katrineholms kammarkör. Båda körerna arbetar nu intensivt – var för sig och tillsammans – med programmet som genomsyras av ett kärlekstema speglat genommusik av såväl svenska som engelska och amerikanska kompositörer.

Premiärkonserten äger rum i Hyltinge kyrka, Sparreholm, den 22 april medan konsert nummer två ges på Culturum i Nyköping den 6 maj och konsert nummer tre den 3 juni på Musikens hus i Katrineholm.