Dags för konsert i påskens tecken

Repetitionsarbetet är i full gång inför våra två kommande konserter. De äger rum onsdagen den 12 april klockan 19.30 i Gamla Tingshuset i Nyköping samt lördagen den 22 april klockan 18.00 i S:t Botvids kyrka i Oxelösund.

kammarkör_adventskonsert
Adventskonsert i december 2016.

Kom och lyssna på en “Körkonsert i påskens tecken” där det bjuds på varierad sakral musik från 1500-talet fram till nutid. Såväl musik som texter handlar om påskens centrala budskap och tecken.

Sångerna anknyter till passionshistorien med texter från Nya testamentet. Musiken kommer ända från Orlando di Lassos 400 år gamla toner till nutidens Knut Nystedt och franska tonsättarna Francis Poulenc  och Maurice Duruflé.  Det blir ett varierat program, sång i såväl fyra som sex och någon gång även åtta stämmor.

Dirigent är Morten Heide

För konserten i S:t Botvid säljs biljetter i förköp genom Visit.Oxelösund, turistbyrån i Oxelösund samt Koordinaten i Oxelösund.  Pris:  vuxen 150 kr inkl. serviceavgift, skolungdomar gratis. Resterande biljetter säljs vid entrén i kyrkan med start en halvtimme före konserten.

En reaktion på “Dags för konsert i påskens tecken”

Lämna ett svar