Kategoriarkiv: konsert

Avlsutningskonsert

Den 3 juni har Nyköpings Kammarkör och Katrineholms Kammarkör avslutningskonsert efter ett givande samarbete under våren. Platsen är Musikens Hus i Katrineholm, tiden 16.00.

Södermanlands Nyheter har skrivit ett reportage om körernas samarbete, det kan du läsa här.

Den 6 maj hade vi tillsammans med Katrineholms Kammarkör konsert på Culturum i Nyköping. Då skrev Fride Janssons den här recensionen.

Släpp sångerna loss

Välkommen till en spännande konsert som vi kallar ”Släpp sångerna loss – det är vår”. Du hör och ser Nyköpings Kammarkör som aldrig förr……tillsammans med Katrineholms dito dessutom !

På  Culturum Nyköping söndagen den 6 maj kl. 17.00

 

Väldigt välkomna!

”Släpp sångerna loss”

 

Heldagsrepetition för båda körerna i gamla tingshuset.

Under vårens projekt med konserterna “Släpp sångerna loss” har Nyköpings kammarkör etablerat ett givande samarbete med Katrineholms kammarkör. Båda körerna arbetar nu intensivt – var för sig och tillsammans – med programmet som genomsyras av ett kärlekstema speglat genommusik av såväl svenska som engelska och amerikanska kompositörer.

Premiärkonserten äger rum i Hyltinge kyrka, Sparreholm, den 22 april medan konsert nummer två ges på Culturum i Nyköping den 6 maj och konsert nummer tre den 3 juni på Musikens hus i Katrineholm.

Ny jul – ny konsert

Tiden går fort och nu är det snart dags för Nyköpings Kammarkörs årliga julkonsert. I år äger den rum den 17 december klockan 17.00 på Culturum i Nyköping. Repetitionerna pågår för fullt och vi kan  utlova ett härligt program med många av våra mest älskade julsånger.

Mer information kommer framöver men boka gärna in konserten i din kalender redan nu!

Här kan du lyssna på ett smakprov från kammarkörens julkonsert 2016

På lätta vingar

Med nya dirigenten Ingrid Falk är det nu, den 15 oktober klockan 17.00,  säsongpremiär för Nyköpings Kammarkör. Konserten har fått namnet På lätta vingar och har hämtat mycket av sin inspiration från naturen i alla dess former. Väl mött!

Hösten 2017 affisch fåglar[1210]

Våravslutning i Trosa

butterfly-668946_1920

På lördag, den 10 juni, ger Nyköpings Kammarkör sin allra sista konsert före sommaruppehållet. Det blir en konsert med mycket sommarkänsla och med många av våra allra mest älskade sånger – från Evert Taube till klassiker som Kung Liljekonvalje, Uti vår hage och många andra. Det blir också kammarkörens sista konsert med dirigent Morten Heide som efter tre år med kören nu går vidare till nya uppgifter.

Ta tillfället i akt och invig din sommar!

Plats: Trosa stads kyrka
Tid: 19.00

Dags för konsert i påskens tecken

Repetitionsarbetet är i full gång inför våra två kommande konserter. De äger rum onsdagen den 12 april klockan 19.30 i Gamla Tingshuset i Nyköping samt lördagen den 22 april klockan 18.00 i S:t Botvids kyrka i Oxelösund.

kammarkör_adventskonsert
Adventskonsert i december 2016.

Kom och lyssna på en “Körkonsert i påskens tecken” där det bjuds på varierad sakral musik från 1500-talet fram till nutid. Såväl musik som texter handlar om påskens centrala budskap och tecken.

Sångerna anknyter till passionshistorien med texter från Nya testamentet. Musiken kommer ända från Orlando di Lassos 400 år gamla toner till nutidens Knut Nystedt och franska tonsättarna Francis Poulenc  och Maurice Duruflé.  Det blir ett varierat program, sång i såväl fyra som sex och någon gång även åtta stämmor.

Dirigent är Morten Heide

För konserten i S:t Botvid säljs biljetter i förköp genom Visit.Oxelösund, turistbyrån i Oxelösund samt Koordinaten i Oxelösund.  Pris:  vuxen 150 kr inkl. serviceavgift, skolungdomar gratis. Resterande biljetter säljs vid entrén i kyrkan med start en halvtimme före konserten.

Julkonsert

Nyköpings Kammarkör

S:t Botvids kyrka i Oxelösund
Lördag den 17 december kl. 15.00 och 17.00
Dirigent: Morten Heide
Organist: Bengt Fridén

Välkommen

Biljetter:  Säljs på Koordinaten, Culturum, Turistbyrån i Rådhuset Nyköping samt

via nätet www.visitoxelosund.se

Vuxen : 140 kr  Skolungdom 70 kr

Nyköpings Kammarkör i samarbete med Sörmlands Sparbank, Folkuniversitetet, Ica Nära Nyköp