Kategoriarkiv: Okategoriserade

Snart dags för Trettondagskonsert

Knappt har vi hunnit genomföra årets julkonsert på Culturum innan det är dags att blicka fram mot nästa föreställning. Redan strax efter nyår är det dags igen, nu med en Trettondagskonsert i Alla Helgona kyrka den 6 januari 2019 klockan 18.00.

Det har gått några år sedan Nyköpings kammarkör senast sjöng i Alla Helgona. Nu ser vi fram mot ett efterlängtat återseende!

Nu siktar vi mot julkonserten

Det blev en fin konsert i Lunda kyrka den 28 oktober, mycket välbesökt.

Nu siktar vi fram mot nästa konsert, det vill säga Nyköpings kammarkörs traditionella julkonsert.
Dags alltså att boka in söndagen den 9 december, den andra advent, klockan 17.00. Liksom förra året äger konserten rum på Culturums stora scen. Välkomna!

Höstglöd med Nyköpings Kammarkör

Nu närmar sig höstens konsert med Nyköpings Kammarkör. Med verk av bl a Antonio Vivaldi, Knut Nystedt och Karin Rehnqvist blir det musik som andas höst, lugn, värme och eftertanke.

Förutom kören deltar sångsolisterna Helena Lontos och Maria Samuelsson, Carina Rastevall på flöjt samt organisten Staffi Lontos. Dirigent är Ingrid Falk.

Hjärtligt välkomna till Lunda kyrka söndagen den 28 oktober klockan 18.00.

Fri entré. Konserten är ett samarrangemang med Kiladalens församling, Svenska kyrkan.

Spännande höst med Nyköpings Kammarkör


Verk av Antonio Vivaldi, Gabriel Fauré och Nils Lindberg är några exempel på vad som finns med på repertoaren när Nyköpings Kammarkör nu inleder höstterminen.
I november blir det höstkonsert och i december körens traditionella julkonsert.
Sugen på att vara med och sjunga?
Kom och se hur det går till hos oss – den 3 och 10 september har vi Öppet hus i församlingshemmet invid Prosten Pihls gård.
Tid klockan 19.00.

Hjärtligt välkommen!

VÅRENS KONSERTER SPIKADE

VÅRENS KONSERTER SPIKADE
Nu är repetitionerna för Nyköpings kammarkörs vårkonserter i full gång. Arbetsnamnet för vårens konserter är just nu ”Släpp sångerna loss” . Det blir ett program med kärlek och humor med musik av bl a Povel Ramel, Duke Ellington, Monica Zetterlund och The Real Group.
Vårens första konsert äger rum söndagen den 22 april i Hyltinge kyrka i Sparreholm. Den följs upp med konsert på Culturum söndagen den 6 maj.
Förmodligen avslutas sedan våren med ytterligare en konsert på samma tema, denna gång i Katrineholm. Preliminärt datum för den avslutande konserten är den 3 juni.
Väl mött!

Ny termin – nya konserter

apple-1776744_1920Nu lyfter vi för ett nytt verksamhetsår! Repetitionerna har just startat och vi ser fram mot en ny spännande höst under ledning av vår nya dirigent Ingrid Falk.

Höstens första konsert, “Kammarkören på lätta vingar “, äger rum redan söndagen den 15 oktober på Nyköpings teater – boka gärna in dagen i din kalender. Mycket av musiken har hämtat sin inspiration från naturen; från luften och vattnet, från växt- och djurliv.

Vill du vara med och sjunga med oss? I så fall finns chansen redan nu. Våra damstämmor är för närvarande väl försedda men tenor- och basstämmorna ser gärna nya medlemmar. Du är välkommen att höra av dig med ett mejl till adressen info@nykopingskammarkor.org. så kontaktar vid dig!

 

Glad sommar!

Efter ett intensivt verksamhets år är det nu sommar och semester också för Nyköpings kammarkör.

Inför hösten finns nya spännande projekt planerade – håll gärna utkik här på hemsidan och på körens facebooksida där vi så småningom presenterar kommande evenemang.

Fram till dess vill vi  passa på att önska er alla en fin och härlig sommar!

sunset-1283305_1920